BAŞKAN ÇEKİÇ’İN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI

Haber Tarihi: 28/10/2019
Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çekiç mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandığına dikkat çekti.

Başkan Çekiç: ”Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye’ye ve Kaymaklı’yı hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu unutmamak ve unutturmamak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak ilk hedefimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti geçen 96 yılda gerek uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş, gerekse bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ulaşım vb. konularda önemli bir kalkınma mesafesi kat etmiş ve halkımızın refahının sağlanması kararlılığı ile dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır güçlü bir konuma gelmiştir. 96 yıllık cumhuriyet tarihimiz içinde gerçekleştirilenler, milletimizin kısa bir sürede neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Kaymaklı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 29 Ekim Salı günü saat 18.00’de Kaymaklı Anadolu Lisesi önünden başlayacak kortej yürüyüşü düzenleyecek. Kutlamalar 19.00’da düzenlenecek Cumhuriyet Konseri ile son bulacak.