ÇANAKKALE ZAFERİ 100.YIL

Haber Tarihi: 23/03/2015
Kaymaklı Belediye Başkanı Halit ELMA' nın 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu büyük Türk milletinin kanlarıyla yazdığı Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü idrak etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz diyen Kaymaklı Belediye Başkanımız Halit ELMA, mesajında şunları kaydetti; “Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca karşılaştığı en büyük ve en zorlu sınavlardan biri olup, m2’ye 600 bin mermi düşmüştür. Vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için Büyük Türk Milleti ve kahraman askerlerimiz tarafından, dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış bir zaferdir. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. 18 Mart yalnızca bir kurtuluş savaşı değil, savaş sonrası oluşan dünya ve insanlık barışının başladığı bir tarihtir.

Çanakkale'de maddî gücümüz, düşmanın gücüne nispetle çok az idi. Askerimizin bir çoğunun ayağında postalı dahi yoktu. Ancak Mehmetçiğin manevi gücü büyüktü. Çanakkale savaşları sonunda Türk milleti düşmanlara karşı tarihte emsaline rastlanmayan büyük bir zafer kazanarak, vatan sevgisi ve iman gücünün maddi üstünlükten daha önemli olduğunu tüm dünyaya ispat etmiştir.

Türk Mehmetçiği dünyaya bağımsızlığın, vatan savunmasının önemini ve değerini kanlarıyla yazarak, düşmana insanlık dersi de vermiştir. Çanakkale’de yaşanılanlar milli ve manevi birliğimizin, kardeşliğimizin her şartta korunduğunu gösteren en anlamlı örneklerimizdendir. Zaferlerimiz de ağıtlarımız da, hep tarihin bize bıraktığı mirasın ürünü olarak karşımızdadır.  Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Bizler, tarihi zaferlerle dolu bu milletin ve kahraman ordumuzun büyük fedakarlıkları sayesinde kazandığı bağımsızlık mücadelesini ve bu uğurda hayatlarını veren şehit ve gazilerimizin önemini her şart ve ortamda yeni kuşaklara aktarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”