ÇANAKKALE ZAFERİ VE ANMA ETKİNLİĞİ

Haber Tarihi: 23/03/2015
Belediyemiz ve Kaymaklı Atatürk Orta Okulu' nun Çanakkale Zaferinin 100. yılı ve Şehitlerimizi anma etkinliği halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin sabahki programında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan resim yarışması, şiir dinletisi ve gösteriler izlendi. Yarışmada ödül alan öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize Belediye Başkanı Sayın Halit ELMA tarafından Çanakkale Zaferini konu alan kitaplar hediye edildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde Atatürk Ortaokulu bahçesinde Çanakkale savaşı sırasında askerlerimize çıkan yemek menüsü hazırlanarak o günün anısına katılanlara ikram edildi ve o günkü duygular tekrar yaşatıldı.

Yemekten sonra da Nevşehir' imizden Çanakkale savaşına katılan ve şehit düşen 768 vatan evladı anısına kasabamız Göztepe mevkine 768 fidan dikildi. Canları ve kanları pahasına bu vatanı bize yurt eden aziz şehitlerimize şükran ve minnet duygusu ile manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz.

Mekanları Cennet Olsun.