DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 26/09/2018
Kasabamız içerisinden geçmekte olan dere yatağı ıslah ve temizlenmesi Devlet Su İşleri ekipleri ile ortaklaşa bir çalışmayla hız kesmeden devam ediyor.

Bahar aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su taşkınlarının getirmiş olduğu kum ve topraklar nedeniyle dere yatağı dolmuş ve taşkınlara sebep olacak hale gelmişti. Belediyemiz ve Devlet Su İşleri Kayseri Bölge Müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde iş makinelerince dere yatağı eski kotuna getirilecek ve bundan sonraki yağışlarda oluşacak su taşkınları önlenerek kasabamıza zarar vermeden bertaraf edilecektir. Belediyemiz bu gibi çalışmaları ile daha ferah ve yaşanabilir bir Kaymaklı için çalışmaya ara vermeksizin devam edecektir.