KAYMAK FESTİVALİNDE BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Haber Tarihi: 19/08/2019
Kaymaklı Belediyesi tarafından organize edilen Kaymak Festivali’nin bu yıl 11.si düzenlendi.

Tüm eğlencenin tek bir alana alındığı festivalin açılış seremonisine, JAKEM Komutanı Ercan ALTIN MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ve MHP Nevşehir Yönetimi, kamu kurum ve kuruluşları ile özel firma yöneticileri, siyaset ve sanat dünyasından isimler ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı. Kaymaklı Belediyesinden festival alanına kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile yürüyen protokol üyeleri ile vatandaşlar festivalin resmi açılış programında kuru kaymakların tadına baktı. Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, festivalin resmi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kuru kaymak ile ilgili üretim ve paketleme tesisi için etüt çalışmalarının başladığının müjdesini verdi. Başkan Çekiç: “ Bu festivalin düzenleyicisi belediyemiz lakin ev sahibi tüm Kaymaklılı hemşerilerimdir. Festivalimize sahip çıkmanızı rica ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından kaymak yarışmasına geçildi. Süslü ve sade kategorilerinde toplam 18 katılımcının yarıştığı yarışmada birbirinden özel kaymaklar jüri karşısına çıktı. Süslü kaymak kategorisinde 1.Hatice AKIN,2.Serpil TİFTİK3.Bahtişen KARAKOYUN olurken; sade kaymakta 1.Elmas ŞENEL,2. Tülay KARAKETİR 3.Gülşen YARBULAN oldu.
Gün boyu süren festivalde Grup BKM, İlhan Kılıçtaş ve ekibi, Tuncay Atav ilizyon gösterileri, sema gösterisi ve ilahi dinletisi gibi birçok etkinlik yer aldı. Öğleden sonraki programa katılan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise Kaymaklı Atatürk Ortaokulunda Fen Lisesi kazanan öğrencilere de hediyeler verdi. Final konserlerinde Ankaralı İbo can ve Hamiyet katılanlara eşsiz bir gece yaşattı.