Kaymaklı'da Sıfır Atık Projesi'ne Destek

Haber Tarihi: 03/01/2019
Kaymaklı'da Sıfır Atık Projesi çerçevesinde Kaymaklı Belediyesince toplu alanlara geri dönüşüm konteyneri dağıtımı başlatıldı.

Kaymaklı'da atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Kaymaklı Belediyesince toplu alanlara geri dönüşüm konteyneri dağıtımı başlatıldı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma yaptığı açıklamada, Sıfır Atık Projesi ile ilk önce israfın önlenmesi, kaynakların etkin kullanılması ve daha az atık oluşmasının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Başkan Elma"Bu projede sistem tamamen oluştuktan okullara, camilere ve kamu kurumlarına da konteynerler dağıtılacak. Buradaki asıl amaçlardan bir tanesi ise özellikle çocuklarda çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamaktır" dedi.