Kaymaklı EMITT 2020 Fuarına Katıldı

Haber Tarihi: 02/02/2020
Kaymaklı Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'de tanıtıldı.

Kapadokya platformunda yer alan stantta Kaymaklı’ya has özel lezzet kuru kaymak, kabak çekirdeği, çörek katılımcılara ikram edildi. 4 gün süren fuara Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ve belediye meclis üyelerinden bazı isimler katılırken, turizm acentası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İstanbul’da yaşayan Kaymaklılı hemşeriler ile görüşmeler gerçekleştirildi. Kaymaklı’nın sadece yeraltı şehri ile değerlendirelemeyeceğini, gastronomisi ve sivil mimarisi ile de çok zengin bir kültüre ev sahipliği yaptığını turizm temsilcilerine anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çekiç, “Kapadokya’ya gelen her ziyaretçinin görmesi gereken yerlerin başında Kaymaklı geliyor. Yeraltı şehri ayrı bir öneme sahibiz fakat asla yetinmeyecek, gastronomik lezzetleri ilede başka bir kültür mozaiğine sahip olduğumuzu anlatmakya devam edeceğiz. Bu bilinçle tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.