Kaymaklı Tarihi Araştırma Projesi

Haber Tarihi: 02/12/2016
Kaymaklı Kasabası tarihi araştırmak ve yazılı kitap haline getirmek için çalışmalar başladı

Kaymaklı Belediyesi ve Kaymaklı İlkokulu işbirliği çerçevesinde, kasabanın tarihini araştırmak üzere komisyon kuruldu. Kurulan komisyonda belediyemiz personelleri ,kasaba vatandaşlarından bireyler, gazeteciler, yazarlar, eğitimciler yer almaktadır. İlk toplantılarını gerçekleştiren komisyon Kaymaklı’nın yüzlerce yıllık tarihi olduğunu belirterek:’ “Sözlü tarihi olarak bildiğimiz bazı hikâyeleri arşivlerde gördük. Bu kapsamlı ve dikkat çekici tarihi araştırmak ve bunu bir kaynak kitap haline dönüştürmek gelecek kuşaklara en iyi mirastır’’ açıklamasında bulundu.

Kaymaklı Belediye Başkanı HALİT ELMA, Kaymaklı’nın yıllar önce bile önem arz eden  bir bölge olduğuna dikkat çektiği açıklamasında bundan elli yıl sonra yazılı hale getirecekleri kitap ile hem tarihi hem geleceğe  ışık tutacağını ifade etti.